Perinteinen paistettu juustokakku kinuskilla

Pitkästä aikaa uusi resepti! Tämä kakku on helppo ja yksinkertainen tehdä. Erittäin herkullinen ja suussasulavaa! Jos et välitä kinuskista, kakun kaveriksi käy erinomaisesti myös raikas marjainen kastike. Pitemmittä puheitta, tässä ihana uunijuustokakku :) Mukavaa syksyä! 💛


                                       

Perinteinen paistettu juustokakku kinuskilla

Pohja
300 g digestivekeksejä
150 g voita

Täyte
800 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g ranskankermaa
2 dl hienoasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
4 kananmunaa + 1 keltuainen

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele leivinpaperoidun vuuan pohjalle ja vähän reunoille. Paista kymmenen minuuttia. Nosta jäähtymään ja laske uunin lämpö 150 asteeseen.

Vatkaa tuorejuustoa sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää ranskankerma, sokeri ja maissitärkkelys. Vatkaa huolellisesti sekaisin. Lisää kananmunat ja vatkaa rauhallisesti ja vain sen verran, että munat ovat sekoittuneet ja massa on sileää ja tasaista. Kaada vuokaan pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 1 tunti 10 min. Tässä vaiheessa kakun pitäisi olla saanut vähän väriä pintaan mutta olla edelleen melko hyllyvä. Reunoilta jämäkämpi. Tämän jälkeen sammuta uunista lämpö, raota hetkeksi uunin luukkua ja sitten jätä jälkilämpöön vielä tunniksi. Nosta jäähtymään huoneenlämpöön. Kun jäähtynyt, siirrä jääkaappiin.

Kinuski
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
ruokalusikallinen voita

Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes seos paksunee hieman. Sekoittele välillä. Kun valmista, nosta jäähtymään vähäksi aikaa. Kaada kakun päälle ja nosta kakku takaisin jääkaappiin, jotta kinuski jähmettyy.


Kommentit