Kinuskikeksit

Hyvää sateista maanantai-iltaa! Seuraava resepti on täydellinen taltuttamaan yhtäkkisen makeanhimon, joka etenkin näin maanantaisin on ainakin täällä hyvin tavallista :)

Näissä kinuskin ystävän unelmakekseissä yhdistyy helppous, nopeus ja herkullisuus. Resepti on Leila leipoo -ohjelman Leila Lindholmilta. Alkuperäisessä ohjeessa on inkivääriä, jonka jätin pois koska itse en siitä niin mausteena välitä.  Jos olet inkiväärin ystävä, voit lisätä sitä taikinaan jauhojen mukana 0,5 - 1 tl makusi mukaan.

Minä käytän näissä vaalean siirapin tilalla tummaa, lähinnä koska se on pienten lähikauppojemme ainut siirappi, mutta myös siksi että sillä saa syvemmän kinuskin maun.

Keksit ovat minusta parhaimmillaan vielä hieman lämpiminä, kun ovat keskeltä sitkeän tahmaisia ja alkavat rapsakoitua reunoilta. Tein tänään satsin grillauksen jälkeen jälkkäriksi, ja katosivat niin äkkiä etten uutta kuvaa ehtinyt saada :) Kaveriksi kylmää maitoa niin voihan täydellisyys!


Kinuskiset viipalekeksit
n. 25 kpl

  • 100 g voita
  • 1 dl hienoasokeria
  • 1 tl vanilja/vanilliinisokeria
  • 2,5 rkl tummaa siirappia
  • 2,25 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl ruokasoodaa
Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään.

Vatkaa pehmeä voi, sokeri, vaniljasokeri ja siirappi (~5 min, kunnes ns. vaahtoutuneet tasaiseksi).

Sekoita keskenään jauhot ja sooda. Lisää voi-sokerivaahtoon ja kääntele sekaan esimerkiksi nuolijalla tai käsin. Älä vatkaa. Jos taikina on aivan tyystin käsiin takertuvaa ja löysää, lisää jauhoja vähän kerrallaan kunnes taikina tuntuu paremmalta (jauhoissa on eroja). Pyöräytä vielä palloksi ja nosta kulhossa hetkeksi jääkaappiin, jotta taikinaa on helpompi käsitellä. Lämmitä uuni 175°.

Jaa taikina kahtia ja pyörittele puoliskot kahdeksi pellin mittaiseksi tangoksi. Jätä tankojen väliin tilaa, ne leviävät uunissa. Paina tankoja kädellä hieman lyttyyn, älä paljoa. Voit painella halutessasi vaikkapa haarukalla kuviota tankojen pintaan.

Paista 12-15 minuuttia uunin keskitasolla. Keksit ovat valmiita, kun ne ovat muuttuneet kullertavan kinuskin värisiksi ja reunat alkavat saada hiukan enemmän väriä. Ota uunista ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa vinoittain viipaleiksi, kun ovat vielä lämpimiä.

Kommentit

  1. Sellainen makeanhimo iskee aika useinkin, joten tämä resepti voipi tulla siis tarpeeseen ;D Mutta inkivääri ei kuulu kanssa mun suosikkeihin, jätän sen myös pois aika useinkin. Tämmöset keksit on kyllä ihania! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mullekin iskee, pikkusen liian usein :D Pitäisi varioida näistä kyllä muitakin makuja, samalla helpolla reseptillä!

      Poista

Lähetä kommentti