Mokkapalat

Leivonnaisten klassikko! Tällä reseptillä saat mehevät ja kuohkeat mokkapalat. Mokkapalojen idea on helppo, mutta niistä tulee helposti kuivakoita, jos pohjan tekee liian ohueksi ja paistaa liikaa.


 Mokkapalat
  • 6 kananmunaa
  • 5 dl sokeria
  • 7,5 dl vehnäjauhoa
  • 3,75 tl leivinjauhetta
  • 0,75 dl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 300 g voita
  • 3 dl kermaa

HUOM ohje on 50 cm uunin pellille. 60 cm leveään peltiin tästä tulee ohuempi. Voit halutessasi kertoa ainekset 1,3:lla saadaksesi paksun myös leveälle pellille (paitsi leivinjauhe, laita 4,5 tl).

Ota sekä kananmunat että kerma hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen (jos uunisi on ärhäkkä, 170°). Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kaada voisula ja kerma munasokerivaahdon sekaan ja sekoita yhteen. Lisää jauhoseos muutamassa erässä rauhallisesti käännellen. Kaada uunipellille ja tasoita. Paista uunin keskitasolla 25-30 min.

Anna pohjan jäähtyä hetken aikaa ja tee kuorrute. Sulata voi ja yhdistä kahviin, tomusokeriin ja kaakaoon. Levitä hieman jäähtyneen pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Odota, että kuorrute jähmettyy ennen leikkaamista.
  • 70 g voita
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 10 dl tomusokeria
  • 5 rkl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta

Kommentit