Appelsiininen porkkanakakkujuustokakku

Olipa siinä leivonnaisen nimellä mittaa! Uutta reseptiä pitkästä, pitkästä aikaa. Blogi on ollut hiljaa viime syksystä saakka! Aika on mennyt hurjaa vauhtia ja muut puuhat vieneet aikaa. Joulun alla oli ruuhkainen tilausleivontarupeama, ennen sitä ja sen jälkeen on hapanjuurileivonta vienyt aivan tyystin mennessään. Pitääpä kirjoitella siitä erikseen juttua. Varmasti blogi on muutenkin taas aktiivisempi kevään aikana ja kovasti hinkuan taas kokeilemaan uusia juttuja leivonnassa.

Tässäpä kuitenkin nyt uusi ihana herkku. Tein tätä kokeiluna ja siitähän tuli hurjan hyvää. Mehevää muttei raskasta, ja todella maukasta. Lisäksi superhelppo! Alkuperäinen ohje josta ajatuksen bongasin, on Kakkutaikurin blogista. Muokkasin ohjetta vähäsen ja tein juustokakkuosiosta appelsiinin makuisen. Sopii tähän täydellisesti! Voit toki tehdä myös maustamattoman version. Tuplaamalla ohjeen, saat uunipellillisen kakkua.

Mukavaa kevättalvea!
 Appelsiininen porkkanakakkujuustokakku

porkkanakakku
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 0,75 hienoasokeria
  • 2 munaa
  • 2,25 dl öljyä
  • 3,4 dl jauhoa
  • 1 tl l.jauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 3 tl kanelia
  • 0,75 tl suolaa
  • 2 keskikokoista porkkanaa

juustokakkuseos

  • 1/2 (250 g prk) prk maitorahkaa
  • 1 prk (200 g) appelsiinituorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 0,25 dl kermaa
  • 0,5 dl hienoasokeria

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vuoraa n. 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Raasta porkkanat. Sekoita öljy, sokerit ja munat keskenään. Yhdistä jauho, kaneli, suola, leivinjauhe ja sooda. Sekoita sitten kaikki ainekset yhteen. Älä vaivaa. Kaada puolet taikinasta tasaisesti vuokaan.

Tee juustokakkuseos. Vatkaa kevyesti kaikki ainekset yhteen.

Nostele juustokakkuseoksesta puolet, isoja lusikallisia vuokaan. Sen jälkeen lusikoi sinne tänne vuokaan loput kakkutaikinasta, ja vielä loppu juustokakkuseos.

Paista uunin keskitasolla 40-45 min.



Kommentit