Paistettu tuplasuklaajuustokakku

Mihin tämä aika rientää, nyt on jo lokakuu... Ollenkaan niin paljon ei ehdi leipoa kuin haluaisi! Monta leivonnaista on listalla odottamassa pääsyä blogiin, mutta kun sain tähän kakkuun idean, se piti testata heti. Ajatus tuplasuklaajuustokakkuun tuli kahvipöydän kuningattaresta, klassikosta, tiikerikakusta. Vähän meinasin tehdä kakusta tiikerikakun näköisenkin, mutta massat päättivät asettua toisin :) Tästä kakusta tuli silkinpehmeää, ehdottomasti parhaan tuntuista uunijuustokakkua mitä olen tehnyt. Sopivan suklaista ja tuhtia, täydellistä syysiltoihin! Itse käytin Maraboun suklaita, voit toki käyttää lempimerkkiäsi. Ihanaa syksyä!

Paistettu tuplasuklaajuustokakku



pohja
300 g digestivejä
150 g voita

kakkumassa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa (rasvaa n. 25%)
1 prk kondensoitua maitoa
3 kananmunaa
180 g valkoista suklaata
180 g tummaa suklaata

Ota jääkaappiainekset hyvissä ajoin (noin tunti) huoneenlämpöön ennen kakun valmistusta.

Sulata ensimmäisenä suklaat, niiden pitää olla massaan lisättäessä suunnilleen huoneenlämpöisiä. Sulata erillisissä kulhoissaan vesihauteessa tai mikrossa max. 30 sek kerrallaan välillä sekoitellen. Anna jäähtyä pöydällä ja sekoittele rauhallisesti välillä.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa 24-26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja vähän reunoille. Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Vuoan alle kannattaa laittaa leivinpaperi, jottei uuniin tihku rasvaa. Ota pohja uunista pöydälle ja tee kakkumassa.

Laske uunin lämpötila 140 asteeseen.

Laita kulhoon tuorejuusto, ranskankerma ja kondensoitu maito. Vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää massaan kananmunat ja vatkaa rauhallisesti sekaisin. Jaa massa suunnilleen kahtia.

Lisää toiseen massaan sula, jäähtynyt valkosuklaa. Vatkaa rauhallisesti yhteen. Valkosuklaa voi sekoittuessaan hieman ns. hiutaloitua, mutta se ei haittaa.

Seuraavaksi vatkaa toiseen massaan sula, jäähtynyt tumma suklaa.

Kaada valkosuklaa- ja tummasuklaamassoja vuorotellen pohjan päälle vuokaan, eri puolille vuokaa ja päällekäin. Ne sekoittuvat hieman.

Paista kakkua uunin keskitasolla 1 tunti. Tämän jälkeen sammuta uunista virta, raota uuninluukkua hetkeksi, sulje luukku ja anna kakun olla jälkilämmössä 40 min. Sitten ota kakku pöydälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita jäähtynyt kakku jääkaappiin. Parhaimmillaan seuraavana päivänä.



Kommentit

  1. Wow, näyttää ja kuulostaa hyvältä😍. Mun uunin asteluvut on kuluneet pois, saankohan säädettyä riittävän tarkkaan 🤔

    VastaaPoista
  2. Siis onko pohja välttämätöntä paistaa ensin? Muuten vaikuttaa tosi hyvältä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, uunijuustokakuissa kannattaa pohja paistaa ensin, jotta se paistuu kunnolla. Raskas kakkumassa päällä tekee sen ettei pohja välttämättä paistu, jos ei sitä esipaista. :)

      Poista
  3. Hei, olen testannut jo ohjeen ja aivan taivaallisen hyvää. Nyt mietin, että mitenköhän käyttäytyisi jos sen pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos palautteesta, ihanaa kuulla että tykkäsit! Kakun voi pakastaa, itse pakastin kerran osan. Laita hyvin tiiviiseen rasiaan, ettei ota ns. pakastimen makua. Sulata rauhassa jääkaapissa.

      Poista

  4. Mietin että jos noin 30 vierasta,että pitäisikö tehdä 3,tuntuisi herkulliselta ohjeelta

    VastaaPoista

Lähetä kommentti