Vadelma-valkosuklaakääretorttu

Pitkästä, pitkästä aikaa reseptiä blogiin! Tukala hellekesä on verottanut leivontaintoa, eikä keittiössä ole syntynyt juuri muuta kuin hapanjuurileipää... Sitä onkin tullut sitten urakalla, mutta siitä lisää kenties myöhemmin. Kelit alkavat nyt viilentyä, ja heti huomaa miten tekee mieli leipoa enemmän! Myös metsämarjakausi on nyt sopivasti parhaimmillaan.

Tuoreista marjoista leipominen on ihanaa. Tähän kääretorttuun alkuperäinen resepti on K-Ruoka -sivuilta. Kyseinen banaani-valkosuklaakääretorttu on pitkään ollut minun ja siskoni suurta herkkua, ja päätimme nyt kokeilla banaanin tilalle tuoretta vattua. Molemmat versiot hyviä! Eli halutessasi voit vaihtaa ohjeen vatut yhteen banaaniin, tai muihin marjoihin. Testaa ihmeessä myös tummalla tai maitosuklaalla, jos valkosuklaa ei maistu! Tämä resepti on nopea ja helppo, ja todella herkullinen. Ihanaa elokuuta!

Vadelma-valkosuklaakääretorttu



pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl hienoasokeria
  • 4 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Laita uuni lämpiämään +200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään, kääntele muna-sokerivaahtoon nuolijalla. Kaada taikina pellille ja paista uunin keskitasossa 10 minuuttia. Pohjan paistuessa levitä pöydälle pohjan kokoinen pala leivinpaperia ja sokeroi se kevyesti. Kun otat pohjan uunista, kumoa se heti pohja paistopinta alaspäin sokeroidulle paperille. Vedä paistopaperi varovasti irti pohjasta. Anna jäähtyä kokonaan.

täyte
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk (250g) maustamatonta maitorahkaa
  • 1 rkl hienoasokeria
  • 100 g valkosuklaata
  • n. 3 dl tuoreita vadelmia
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan rahka ja sokeri. Rouhi valkosuklaa ja sekoita massaan. Levitä jäähtyneen pohjan päälle täyte sekä vatut ja rullaa kääretortuksi. Laita kylmään, maku paranee kun annat olla kylmässä muutaman tunnin ennen tarjoilua.



Kommentit

  1. Näyttää niin täydelliseltä! ♥ Ja tuo alin kuva on kuin suoraan jostain ihanasta leivontakirjasta, houkuttelee haukkaamaan :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti