Sitruunakakku

Ihannekakku on kakku, joka sai minut joitakin aikoja sitten ihastumaan syvästi kuivakakkuihin (Sweet Food O'mine -blogista bongattuna). Ihannekakun resepti on helppo, hyvin takuuvarma onnistumaan sekä helposti varioitavissa (taikinaan voi lisätä esim. kaakaojauhetta tai suklaamurua). Kun tähän ihanaan perusreseptiin lisättiin Nordic Waren upeat laadukkaat kakkuvuoat, oli se menoa! Nykyään rakastan tehdä erilaisia kahvikakkuja.

Pääsin testaamaan ihanaa, syksyistä uutta mallia Harvest Leavesia. Vau! Aivan ihana. Kakun ulkomuoto herätti kovasti ihastusta somessa, ja reseptiäkin pyydettiin. Tässäpä se, ihanan sitruunainen ja unelmanpehmeä ihannekakku.


Sitruunainen ihannekakku

Tämä resepti on tehty 2,4-litraiselle Nordic Ware -vuoalle. Jos teet pienempään vuokaan, tee ohjeesta puolikas tai 2/3 kokoinen ja vähennä paistoaikaa.
Paistolämpötila ja -aika voivat tuntua hassuilta verraten perinteiseen kuivakakkujen paisto-ohjeistukseen, mutta tämän olen havainnut sopivaksi mm. vuoan materiaalista johtuen.

•    1,5 dl vettä
•    225 g voita
•    4 munaa
•    4,5 dl sokeria
•    6 dl jauhoja
•    1 tl leivinjauhetta
•    2 sitruunan kuori
•    1 sitruunan mehu

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä. Lisää voi paloina, jätä kattila sivuun odottamaan että voi on sulanut. Sekoittele välillä. Laita uuni kuumenemaan 150° (jos uunisi on laiska, 160°). Voitele vuoka voilla ja jauhota kevyesti vehnäjauhoilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi napakaksi vaahdoksi (~10 min). Kun vaahto on valmis, kaada sekaan vesi-voiseos. Vatkaa sekaisin hitaalla teholla. Sekoita kuivat aineet keskenään, kääntele ne nuolijalla munavaahdon sekaan. Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuori hienoksi, lisää taikinaan. Halkaise toinen sitruuna ja purista mehut taikinaan (pinnaltaan raastetun sitruunan voit laittaa rasiaan tai pussiin ja jääkaappiin). Kääntele tasaiseksi, älä vatkaa tai vaivaa.

Kaada taikina vuokaan, paista uunin alatasolla n. 1 h 10 min.

Uunista oton jälkeen anna olla maks. 10 minuuttia pöydällä, sitten kumoa varovasti ja anna jäähtyä.




Kommentit