Valkosuklaa-kinuskijuustokakku fudgepaloilla


Tein tätä ihanaa, helppoa juustokakkua vähän aikaa sitten kaapin tyhjennyksen myötä, ja siihen päätyi jääkaappiin vanhenemaan jääneitä aineksia. Kakun hyydyttää pelkkä valkosuklaa, ja lopputulos on ihanan silkkinen. Kakku ei ole överin makea vaikka siltä kuulostaakin :)

Reseptiä on kyselty ja nyt tein uusintaversion kakusta ja otin ainesmäärät ylös. Edelleen yhtä hyvää ❤ Minä käytin kakkuun irtokarkkihyllystä löytyviä isoja fudgepaloja, mutta voit käyttää mitä vain muutakin pehmeää toffeeta. Tähän sopii erinomaisesti hieman kuivahtaneetkin fudget, koska ne pehmenevät hieman kakussa joka tapauksessa.
Jos et pidä maustetusta kinuskituorejuustosta (Valio Viola) niin voit korvata sen yhdistelmällä 200 g maustamatonta tuorejuustoa + 0,5 dl kinuskikastiketta. Itsehän voin syödä tuota makutuorejuustoa vaikka sellaisenaan, se on ihanaa :)

Muista vatkata massaa ohjeen mukaisesti suklaan ja kerman lisäämisen jälkeen, jotta massa hyytyy kunnolla. Jos haluat isomman kakun, tee se 24 cm vuokaan ja kerro ainekset 1,5:llä (fudgea riittää vähän vähempikin, sanoisin 150-160 g).

Ihanaa pääsiäisen odotusta!

Valkosuklaa-kinuski-fudgejuustokakku
(liivatteeton)
halk. 15 cm


pohja
  • 125 g suklaakaurakeksejä
  • 75 g voita tai margariinia
massa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g kinuskituorejuustoa
  • 1,5 dl kuohu- tai vispikermaa
  • n. 90 g valkosuklaata
  • n. 120 g fudgea
Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita yhteen. Vuoraa reunavuoan (tai irtopohjavuoan) sisäreuna reunakalvolla tai leivinpaperilla. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet juustokakkumassan.

Pilko valkosuklaa kulhoon ja kuumenna noin 1 desi kermaa. Älä kuumenna kiehuvaksi asti. Kaada kuuma kerma valkosuklaan päälle ja jätä sivuun, kerma sulattaa suklaan ilman sekoitteluakin.

Paloittele fudgepalat pieniksi kuutioiksi.

Laita kulhoon tuorejuustot ja vatkaa tasaiseksi. Kun suklaa on sulanut (reilu 5 min) ja suklaa-kermaseos jäähtynyt, sekoita seos tasaiseksi ohueksi tahnaksi ja kaada se tuorejuustojen sekaan, vatkaa tasaiseksi.
Kaada loput 0,5 dl kermaa massan sekaan ja vatkaa vatkaimella (noin puolella teholla) massaa noin 2 minuuttia, kunnes se alkaa selkeästi jämäköityä moussemaiseksi. Kääntele sekaan fudgekuutiot. Kaada massa pohjan päälle vuokaan ja tasoittele. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 8 tunniksi.





Kommentit

  1. Oijoijoi tää kuulostaa niin herkulliselta! ♥ Näyttää kyllä ihanan silkkisen sileältä tuo rakenne. Niin ja mä voisin kans syödä tota kinuskituorejuustoa ihan sellasenaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤ Oli onnekas sattuma että multa olikin liivatteet loppu ja kaapista löyty valkosuklaata kun tein tätä eka kerran, koostumus on just täydellinen näin :)

      Poista
  2. Laitoin suklaata koko Pandan valkosuklaalevyn eikä massa siltikään hyytynyt niin, että siitä olisi saanut leikattua kauniita paloja :( kokeilen vielä uudelleen, koska tää oli aivan super hyvää!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, onpa kurja kuulla ettei kakku onnistunut toivotusti! :( Vatkasitko kerman lisäämisen jälkeen niin että massa alkoi jämäköityä hieman? Se vaikuttaa hyytymiseen. Melko pehmeä kakku tämä kyllä onkin, mutta hyvin olen saanut itse leikattua kakut jotka olen tällä ohjeella tehnyt. Kiitos palautteesta ja ihanaa että tykkäät mausta, pitääpä tehdä piakkoin taas tämä kakku ja varmistaa että reseptissä ei ole mitään virhettä :) Ei kyllä pitäisi olla.

      Poista

Lähetä kommentti