Paistettu suklaahippujuustokakku suolakinuskilla

Jälleen paistettua juustokakkua ❤ Tätä kakkua tein ensimmäisen kerran viime keväänä. Sen jälkeen se on jotenkin unohtunut, vaikka hyvää olikin. Kakku tuli uudestaan mieleen jokunen päivä sitten, kun mies pyysi paistettua juustokakkua. Suolakinuskilla tietysti! Viimeksi heitin tähän kakkuun tummaa suklaata, nyt päätin laittaa vaaleampaa. Makuasia tietysti, voit käyttää myös tummaa. Suklaan voi laittaa joko valmiina hippuina tai rouhia levystä. Itse käytin Pirkan valmiita hippuja, mutta suosittelen näkemään rouhimisen vaivan ja käyttämään vaikkapa Fazerin sinistä - ainakaan nuo kyseiset hiput ei olleet maultaan kovin häävejä.

Kinuski on helppo ja nopea keitellä itse. Suolan voi joko lisätä kinuskim sekaan tai ripotella päälle, kun kakku on kuorrutettu kinuskilla. Suosittelen todella vahvasti hankkimaan sormisuolaa eli fleur de seliä. Sormisuola on ihanaa, täysin luonnonmukaisesti valmistunutta kristallikiteistä suolaa. Sen maku on pöytäsuolaa parempi ja hellempi, joten se sopii tähän käyttötarkoitukseen paljon paremmin. Itse käytän tätä.

Minä tein kakun n. 15 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Voit tehdä tällä ohjeella kakun myös ns. tavallisen kokoiseen eli 24 cm irtopohjavuokaan. Tässä tapauksessa kakusta vain tulee matalampi ja paistoaika hieman muuttuu.

Paistettu suklaahippujuustokakku kinuskilla


pohja

200 g digestivekeksejä
100 g voita

juustokakkumassa

200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1,25 dl hienoasokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
2 luomumunaa
n. 150 g maitosuklaahippuja tai -rouhetta

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita yhteen ja painele vuoan pohjalle sekä vähän reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota uunista ja laske uunin lämpö 150 asteeseen.

Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma sähkövatkaimella notkeaksi ja sileäksi. Lisää sokerit ja maissitärkkelys ja vatkaa yhteen. Lisää kananmunat ja vatkaa rauhallisesti kunnes teos on tasaista. Kaada massan sekaan suklaahiput ja kääntele sekaisin.

Kaada massa pohjan päälle ja paista uunin keskitasossa ensin 1 tunti (24 cm vuoassa 45 min), avaa sitten uunin luukku hetkeksi raolleen ja laita lämpö pois päältä. Sulje luukku ja pidä kakkua jälkilämmössä vielä 40 min (24 cm vuoassa myös 40 min).

Ota kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassaan huoneenlämmössä. Siirrä sitten jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan saatuaan tekeytyä kylmässä muutaman tunnin tai yön yli. Ota kakku puolisen tuntia ennen tarjoilua kylmästä huoneenlämpöön.

Tee kinuski:

1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
nokare voita
1 tl sormisuolaa

Laita kerma, sokeri ja voi kattilaan. Kuumenna kunnes seos kiehuu ja sekoittele samalla aineksia yhteen. Pienennä lämpöä ja anna kinuski kiehua rauhallisesti 15 min. Ota levyltä ja anna jäähtyä jonkin aikaa (älä kaada kinuskia kuumana kakun päälle). Lisää sormisuola joko tässä vaiheessa tai vasta kakun päälle.




Kommentit

  1. Suolakinuski ja kinuski ylipäätään on ehkä parasta maailmassa, ja kun sen vielä yhdistää juustokakkuun, on edessä kertakaikkiaan täydellinen herkku ♥ Näyttää ihanalta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kinuski on vaan parasta! Voisin lisätä sitä kaikkeen 😄❤ Kiitos! ❤

      Poista
  2. Ihana kakku, jossa mun lempparia, suolakinuskia :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kinuski on meillä ihan ehdoton tämmöisten perus paistettujen juustokakkujen kaveriksi! Ja oma suosikkimaku kans :)

      Poista

Lähetä kommentti