Paistettu banaani-nutellajuustokakku

Pitkästä aikaa blogiin jotain uutta! Alkutalvi on hurahtanut silmien edestä vähän huomaamatta arkineen ja murheineen. Ajoittain alkaa olla jo keväinen fiilis, vaikka aamuisin mittari näyttää -25 astetta ja lunta riittää... Ehkä se on tuo hurjasti lisääntynyt valon määrä. Hetkeen tuskin tarvitsee lämmintä kevätsäätä odotella, mutta katse siihen suuntaan jo!

Kaikenlaiset juustokakut ovat suuri ihastukseni, ja kyllähän paistetuissa sellaisissa on jotain erityistä. Tämän reseptin idea tupsahti mieleen ihan sattumalta, kun mietin millaista uutta banaanileivonnaista voisi kehitellä. Mieli suuntasi juustokakkuihin tottakai! Mietin pitkään kannattaako ajatusta kokeilla ja olisiko se huono. Nyt idea kuitenkin päätyi leivonnaiseksi asti, ja kaveriksi päätyi ihana Nutella! Toteutin kakun simppelisti käyttämällä omaa pitkäaikaista perusreseptiä johon lisäsin banaanit. Banaanit saa olla tähän kakkuun ihan reilusti parhaat päivänsä nähneitä, eli melko tummia. Tämä tuhti herkku auttaa kylmien talvipäivien läpi <3


Paistettu banaani-nutellajuustokakku

pohja

250 g digestivekeksejä
125 g voita

täyte

400 g maustamatonta Philadelphia -tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
0,5 dl hienoasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
2 isoa banaania
2 pientä luomumunaa

3/4 dl Nutellaa

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Pingota 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

Sulata voi ja murskaa keksit muruksi, sekoita yhteen. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja vähän reunoille. Laita uunin ritilälle leivinpaperi vuoan alle, koska vuoka voi päästää saumasta rasvaa! Paista keksipohjaa uunin keskitasolla 10 min. Ota uunista ja anna jäähtyä hetki pöydällä. Laske uunin lämpö 150 asteeseen!

Vatkaa tasaiseksi seokseksi tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja maissitärkkelys. Muussaa banaanit sileäksi ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja vatkaa rauhallisesti massan sekaan, lopeta vatkaus heti kun munat ovat sekoittuneet kunnolla. Laita Nutella mikronkestävään astiaan ja notkista mikrossa lämmittämällä täydellä teholla 15 sek, sekoita ja lämmitä toiset 15 sek.

Kaada banaanimassa vuokaan pohjan päälle. Nostele Nutellaa sinne tänne massan päälle ja vetele veitsellä pintaan marmorointi. Kopauta vuokaa reippaasti pöytään ennen uuniinlaittoa.


Paista uunin keskitasolla 50 min. Sen jälkeen raota luukkua hetkeksi ja laita lämpö pois päältä. Sulje luukku ja anna kakun olla jälkilämmössä uunissa vielä 45 min.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin. Parhaimmillaan kakku on saatuaan olla jokusen tunnin kylmässä.



Kommentit

  1. 😍 Tää on varmasti huippuhyvää, ihan älyttömän ihanan näköistä! 😍👍🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kerro mitä tykkäät jos kokeilet! 💕

      Poista

Lähetä kommentti