Porkkanakakku tuorejuustosydämellä

Porkkanakakku on yksi parhaista klassikkoleivonnaisista. Mehevä, paksu kakkukerros ja päällä paksu kerros kermaista tuorejuustokuorrutetta. Nam! Olen viime aikoina hurahtanut kovasti kuivakakkuihin, ja minua kiehtoo kokeilla eri leivonnaisten variaatioita upeisiin kakkuvuokiin. Ajatus tuorejuustotäytteisestä porkkanakakusta syntyi, kun näin jossain netissä kuvan banaanikakusta, jossa oli jonkinmoinen täyte. Syttyi ajatus, että entäpä jos porkkanakakussa kuorrute olisikin vaihtelun vuoksi leivottuna kakun sisälle?

Tämä kakku on perinteistä levymallista porkkanakakkua mehevämpi ja tiiviimpi, mutta todella herkullinen. Kanelisen kakun paistuessa keittiössä leijailee huumaavan ihana tuoksu... Kakku on parhaimmillaan seuraavana parina päivänä saatuaan tekeytyä ja mehevöityä yön yli, ja se säilyy useita päiviä. Porkkanakakku viimeistellään makeankirpeällä sitruunaglazeella ennen tarjoilua.

Huom! Reseptiin korjattu puuttuva kaneli 28.10. klo 17.05!


Tuorejuustotäytteinen porkkanakakku

kakkutaikina

  • 3 dl porkkanaraastetta
  • 225 g voita sulatettuna
  • 4 dl piimää
  • 2 dl hienoasokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2,5 tl soodaa
  • 2 rkl kanelia
  • 7 dl vehnäjauhoja
täyte
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 0,75 dl hienoasokeria
  • 1 rkl luomusitruunan raastettua kuorta
  • 2 rkl sitruunan mehua

Lämmitä uuni 165 asteeseen. Voitele ja halutessasi jauhota vajaa 3 litran kakkuvuoka. (Jos teet kakun ns. tavallisen kokoiseen kakkuvuokaan, tee reseptistä 2/3 kokoinen).

Vatkaa sekaisin kaikki täytteen ainekset, jätä odottamaan.

Sulata voi ja raasta porkkanat (3-4 keskikokoista porkkanaa). Sekoita voisula, porkkanaraaste ja piimä sekaisin. Lisää joukkoon sokerit. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaneli ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos muuhun massaan ja sekoita tasaiseksi.

Laita vuokaan noin puolet kakkutaikinasta. Kaada tuorejuustoseos taikinan päälle vuokaan. Sitten laita toinen puolikas taikinasta vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 1 tunti 20 minuuttia.

Uunista oton jälkeen ota kumoa vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan. Ennen tarjoilua tee sitruunaglaze ja kaada kakun päälle.

sitruunaglaze
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • 3-5 rkl sitruunamehua (lisää vähitellen, kunnes seos on sopivan juoksevaa kaadettavaksi)





Kommentit

Lähetä kommentti