Vegaaninen kookospannacotta mustikkamelballa

Kaupoista löytyy nykyään iso valikoima ihania ja monipuolisia kasvipohjaisia, maidottomia ruoka- ja leivontatuotteita. Itse pidän eniten kaurapohjaisista tuotteista niiden eettisyyden, ekologisuuden ja maun takia.

Pyrin arjessa käyttämään mahdollisimman vähän eläinkunnan maitotuotteita, kasvissyönnin lisäksi. Nykyään se on helppoa, kun skaala on näin laaja. Kasvipohjaisia kermoja, jogurtteja ja jäätelöitä löytyy jo pienemmistäkin kaupoista - jopa meidän lähikaupasta.

Pannacotan kaltaisia nopeita, helppoja jälkiruokia on hauskaa tehdä. Tämäkin syntyy hetkessä. Yksi ehdottomia suosikkimakuparejani on mustikka-kookos. Tämä pannacotta on kauravispin luontaisen makeuden ja hyytelösokerin myötä varsin makea, ja kirpakka mustikkamelba (hienosta nimestään huolimatta vain marjaa ja sokeria) tasapainottaa sitä herkullisesti. Jos et halua vispin makua jälkkäriisi, voit tehdä tämän myös kokonaan kookoskermasta. Dansukkerin ihana Multi-sokeri on aivan supertuote, sillä saa hyydytettyä tällaiset kasvimaitotuotteet helposti, eikä liivatetta tarvita. Sillä saa tehtyä myös pehmeitä marjahyytelöitä.Vegaaninen kookospannacotta
4 - 5 annosta
  • 1 dl Planti kauravispikermaa (tai makusi/ruokavaliosi mukaan jotain muuta kasvipohjaista vispiä)
  • 4 dl kookosmaitoa/-kermaa
  • 1 tl aitovaniljasokeria
  • 1 dl Dansukker hyytelösokeri Multia
  • 2 dl mustikoita
  • 1 rkl sokeria

Laita vispi, kookoskerma ja sokerit kattilaan, sekoittele tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi, anna kiehua puolisen minuuttia. Kaada jälkiruokakulhoihin, anna ensin jäähtyä pöydällä ja sen jälkeen jääkaapissa ainakin pari tuntia.

Valmista mustikkamelba hieman ennen tarjoilua. Laita mustikat (tuoreet tai jäiset) ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hetki, jotta mustikat hajoavat ja päästävät mehut kattilaan. Siivilöi lämmin melba (siemenet pois) ja jätä jäähtymään toviksi. Älä kaada kuumaa melbaa pannacottan päälle.

Voit tarjoilla pannacottan suoraan kulhoista, tai voit kumota sen lautaselle. Pannacotta pitää hyvin muotonsa ja on koristeltuna näyttävä jälkkäri. Jos pannacotta ei tunnu irtoavan kulhosta, pyöräytä terävällä veitsellä se reunoista irti kulhosta. Yleensä massa ottaa kiinni vain reunastaan, ja niiden irrottamisen jälkeen annos valahtaa astiasta nätisti ulos.

Valuta jäähtynyt melba pannacottan päälle ja koristele kokonaisilla mustikoilla.

Kommentit