Vaniljainen mustikkapiirakka

Jos jokin leivonnainen kuuluu ehdottomasti kesään, se on marjapiirakka tuoreista marjoista. Tämän seuraavan piirakan voi tehdä myös pakastemarjoista, mutta tuoreissa on kyllä oma erityisyytensä, ja kun nyt kesäaikaan niitä on saatavilla niin kannattaahan niitä käyttää.

Tämä on niin helppo ja nopea tehdä, että se on noussut omaksi suosikiksi marjapiirakkapohjissa. Siihen voi laittaa mitä vain marjaa, mikä oma lemppari sattuukaan olemaan. Itse olen tehnyt tätä mansikalla, raparperilla ja nyt mustikalla. Mustikat on leipomispäivänä omalta nurkalta poimittuja :)

Resepti on kananmunaton, pohja on hurjan mehevä ilman sitäkin. Suunnitelmissa onkin kokeilla tätä pian myös vegaanisena eli ilman maitotuotteitakin. Kokeilun tulos löytyy myöhemmin täältä blogista!

Tämä piirakka on mitä simppelein ja helpoin pyöräyttää, mainio kesäillan herkku! Se on mehevää, pehmeää ja maukasta. Reseptistä tulee pellillinen, joten siitä riittää isommallekin porukalle. Tai sitten vaan tosi paljon itsellesi :)
Mukavaa elokuuta!


Vaniljainen mustikkapiirakka

Huom, minä tein piirakan 50 cm uunin pellillä. Piirakasta tulee näin mukavan mehevän paksu. Jos teet piirakan 60 cm uunissa, siitä tulee ohuempi ja paistoaika todennäköisesti lyhenee hieman.

  • 200 g voita
  • 4,5 dl sokeria
  • 3 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa (esim Dr Oetker) tai 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl piimää
  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 2 dl vaniljajogurttia
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 tl ruokasoodaa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 5 dl mustikoita
         pinnalle sokeria ja vaniljasokeria


Sulata voi ja laita uuni lämpiämään 175°. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Laita isoon kulhoon sokerit, piimä ja jogurtit. Sekoita keskenään. Lisää sekaan sulanut voi sekä vaniljatahna ja sekoita.

Erillisessä kulhossa sekoita jauhoihin leivinjauhe ja sooda. Lisää jauhot muuhun seokseen muutamassa erässä. Kääntele sekaisin, älä vatkaa!

Kaada taikina paperoidulle pellille ja levitä tasaiseksi. Ripottele päälle mustikat ja niiden päälle pari ruokalusikallista hienoasokeria ja vaniljasokeria.

Paista uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla eli jos tikkuun ei jää taikinaa, piirakka on kypsä. Kypsä piirakka on myös saanut pintaansa hieman väriä.

Nauti, piirakka on todella herkkua ollessaan vielä vähän lämmintä!


Kommentit

  1. Nam, täällähän tämä ihana mustikkapiirakkaresepti on! ♥ Nämä perus mustikkapiirakat on kyllä, kuten jo sanoinkin, ihan parasta :) Ihanaa viikonloppua! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä näitä niin ihana on tehdä etenkin nyt tuoreista mustikoista :) Kiitos, sulle myös! ♡

      Poista

Lähetä kommentti