Kinuski-omenajuustokakku uunissa

Illat hämärtyvät, pihanurmelle alkaa leijailla keltaisia lehtiä... Minulla ainakin syysfiilis alkaa iskeä kovasti päälle. Syksyn yksi parhaita asioita, ja myös takuuvarma syksyn merkki, on kotimaiset, happamat omenat. Täydellisiä leivontaan! Ihan vielä niitä ei saa, mutta kun sain idean tähän kakkuun, oli se pakko toteuttaa heti. Käytin uuden sadon Royal Gala -omenaa, toimi tässä ihan hyvin. Sanoisin kuitenkin, että kaupan valikoimasta ehkä happamat vihreät voisi olla parhaita tähän. Herkkua joka tapauksessa!

Tämän kakun rakenteesta tuli mitä ihanin, silkkisin ja tasaisin mitä olen tähän mennessä tehnyt. Luulen, että salaisuus on maissitärkkelyksessä ja munien varovaisessa sekoittamisesta massaan. Kakku myös kannattaa malttaa paistaa matalassa lämmössä ja antaa olla jälkilämmössä. Omenat sopivat ihanasti kinuskin pariksi, ja komeuden kruunaa kaneli. Kakku on kaunis ja herkullinen, mutta simppeli toteuttaa.


Kinuski-omenajuustokakku uunissa

pohja
  • 250 g digestivekeksejä
  • 125 g voita
kakkumassa
  • 400 g kinuskituorejuustoa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa (yli 20% rasvaa)
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 3 rkl hienoasokeria
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 3 luomumunaa
  • 3-4 pientä tai 2-3 isoa omenaa
  • kanelia

Laita uuni lämpenemään 165° asteeseen.

Sulata voi ja murskaa keksit muruksi. Sekoita yhteen.

Pingota 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille.

Paista pohjaa uunin keskitasolla 8 min. Kannattaa laittaa uunin ritilälle leivinpaperi vuoan alle, koska irtopohjavuoat yleensä tihkuttavat hieman rasvaa pohjan saumasta.

Nosta pohja jäähtymään hieman ja sillä aikaa lohko omenat ja tee täyte.
Laske uunin lämpö 150°.

Vatkaa tuorejuustot, ranskankerma ja maissitärkkelys huolellisesti tasaiseksi ja notkeaksi. Lisää sokerit ja vatkaa massaan. Lisää munat massaan, sekoita rauhallisesti sekaisin sähkövatkaimen hitaimmalla teholla. Lopeta heti kun kananmunat ovat varmasti kunnolla sekoittuneet.

Kaada massa pohjan päälle vuokaan. Lado omenaviipaleet päälle ja ripottele pinnalle hieman kanelia. Kopauta vuokaa pari kertaa napakasti pöytään ennen uuniin laittoa.

Paista uunin keskitasolla noin tunti. Sammuta sitten uunista lämpö, mutta älä ota kakkua uunista. Raota hetkeksi uunin luukkua, jotta kosteutta pääsee uunista pois. Sulje uunin luukku ja anna kakun olla jäähtyvän uunin jälkilämmössä vielä toinen tunti. Ota sitten uunista, anna jäähtyä huoneenlämmössä ja sen jälkeen nosta jääkaappiin. Pidä mielellään seuraavaan päivään kylmässä. Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut tiivistyä kylmässä ja sen ottaa huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua.



Kommentit

  1. Tän on oltava kyllä ihan täydellinen juustokakku, koska se todella näyttää siltä ♥ Ja tuo rakenne näyttää just niin silkkiseltä kuin mitä tuossa sanoitkin! Mä en oo vielä kerenny leipoa omenoista yhtään mitään, niin tulin tänne tätä ihanaa kakkua ihastelemaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Hämmästyin vähän itsekin tuota rakennetta, kun osu niin kohilleen 😄 Kantsii kyllä kokeilla tätä jos tulee aikaa :) Itekään en uusista omenoista ole ehtinyt vielä tehdä mitään, eilen hain naapurilta satsin.

      Poista

Lähetä kommentti