Domino-mansikkajuustokakku (myös ilman liivatetta)

Tämän kakun reseptiä lupailin Instagramin puolella blogiin tulevaksi jo jokin aika sitten, nyt viimein saan rustailtua sen tänne. Vaikka elokuu on pitkällä, kenties tätä varten löytyy vielä kourallinen tuoreita mansikoita? Kakku toimii kyllä mainiosti ilman niitäkin, joten ei tätä reseptiä talven ajaksi tarvitse haudata :) Kesäkakkuna tämä on kuitenkin täydellinen - dominot ja mansikat ovat minulle kesän makuja, joille halusin kehitellä yhteisen reseptin. Ja valtavan herkullinen siitä tulikin!

Alunperin tein kakun liivatteella, mutta laitan tähän myös toisen kokeilun tuloksen eli liivatteettoman version. Siinä hyydyttämisen taikatempun tekee valkosuklaa. Käytin Fazerin valkoista leivontasuklaata, minusta se on miedon makunsa ansiosta täydellistä leivontaan. Sitruunakaan ei kakussa varsinaisesti maistu tai korostu, se vain sopivasti tasoittaa valkosuklaan makeutta. Liivatteeton juustokakku on ihanan suussasulavaa, ja sopii myös kasvissyöjille.

Suosittelen todella kokeilemaan tätä kakkua, etenkin jos olet cookies n' cream -herkkujen ystävä. Ihanaa elokuun jatkoa!



Domino-mansikkajuustokakku

pohja
  • 200 g digestivekeksejä
  • 75 g oivariinia tai voita
Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan reunuksen sisäpuoli reunakalvolla tai leivinpaperilla.

Sulata rasva ja murskaa keksit muruksi, esimerkiksi pakastepussissa: laita keksit pussiin ja rullaile kaulimella kunnes keksit ovat murustuneet. Sekoita rasvasula ja keksimuru, painele vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin hetkeksi odottamaan.


kakkumassa

  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa / maustamatonta tuorejuustoa + 2 rkl vanilliinisokeria
  • 400 g vaniljarahkaa
  • 1 dl Flora vanillaa
  • 0,75 dl hienoasokeria
  • 1 pötkö dominoita
  • 0,5 dl maitoa
  • 6 liivatelehteä
  • 150 g mansikoita

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto ja rahka sekä Flora vanilla ja sokeri. Vatkaa sekaisin. Kuumenna maito ja sulata liivatteet siihen. Kaada kermamassaan (jos on aivan tulikuumaa niin anna jäähtyä hetki) ja vatkaa huolellisesti.

Murustele massaan dominot, jätä pötköstä pari keksiä koristelua varten. Kääntele keksimurska massan sekaan.

Pilko noin 1/3 mansikoista vuoan pohjalle keksipohjan päälle. Lado päälle puolet massasta. Tähän väliin pilko massan päälle loput mansikat, jätä muutama koristeeksi. Lado loput juustomassasta päällimmäiseksi, levittele tasaiseksi.

Laita kylmään ja anna jähmettyä vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.

LIIVATTEETON
  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa / maustamaton + 2 rkl vanilliinisokeria
  • 400g vaniljarahkaa
  • 0,5 dl Flora Vanillaa
  • 0,5 dl hienoasokeria
  • 5 rkl sitruunamehua
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 pötkö dominoita
  • 150 g mansikoita
Tee täysin samoin kuin edellä sekä pohja että massa, vaihda vain liivatteen tilalle sulatettu valkosuklaa ja sitruunamehu. Myös sokeria voi valkosuklaan myötä vähentää.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa (30 sek kerrallaan) tai vesihauteessa. Lisää sula suklaa ja sitruunamehu massaan ennen dominomurskaa, vatkaa ne huolella massan sekaan. Anna jähmettyä mielellään seuraavaan päivään.


Kommentit