Tänään vierailtiin kummieni mökillä, vein tuliaisiksi kuningatar-vaniljajuustokakun. Kakun koostumuksesta tuli erityisen pehmeä ja moussemainen, ja maku sai kehut jopa makeiden leivonnaisten suhteen ronkelilta enoltani.
Tämä kakku olisi ihana toteuttaa tuoreista suomalaisista marjoista, mutta meidän konnuilla vattuja ja mustikoita ei vielä metsästä löydy. Erikoisen hidas kevät ja kesä... Tässä nyt käytin siis makutuorejuustoja ja -rahkoja, joissa ei ole mitään valittamista niissäkään! Maut ovat aitoja ja hyviä ja onneksi laktoosittomia.
Tässäpä siis resepti moussemaiseen, raikkaan kesäiseen juustokakkuun!
Tämä kakku olisi ihana toteuttaa tuoreista suomalaisista marjoista, mutta meidän konnuilla vattuja ja mustikoita ei vielä metsästä löydy. Erikoisen hidas kevät ja kesä... Tässä nyt käytin siis makutuorejuustoja ja -rahkoja, joissa ei ole mitään valittamista niissäkään! Maut ovat aitoja ja hyviä ja onneksi laktoosittomia.
Tässäpä siis resepti moussemaiseen, raikkaan kesäiseen juustokakkuun!
Kuningatar-vaniljajuustokakku
pohja
- 250 g digestivekeksejä
- 85 g oivariinia tai voita
- 1 rkl hienoasokeria
Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan reuna tai rengasvuoka (minä teen juustokakut aina suoraan alustalle tai lautaselle, jolloin irtopohjavuoan pohjaa ei tarvita ja kakkua ei tarvitse yrittää siirrellä siitä tarjoilualustalle) reunakalvolla (8 cm korkea!) tai leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita ne ja sokeri. Painele tasaisesti vuokaan ja laita kylmään odottamaan.
laita kerralla likoamaan kylmään veteen liivatteet molempia kerroksia varten, yhteensä 10 lehteä
vatkaa 5 dl Flora Vispiä ja jaa se kahtia kerroksia varten
vadelma-mustikkakerros
- puolet kermavaahdosta
- 200 g Creme Bonjour kuningatartuorejuustoa
- 200 g Valio kuningatarrahkaa
- 2 dl kuningatarhilloa
- 0,5 dl Flora Vanillaa (vatkaamattomana)
- 0,5 dl appelsiinimehua
- 5 liivatelehteä
Vatkaa kermavaahdon sekaan tuorejuusto ja rahka sekä hillo ja vaniljakastike.
Kuumenna lasikipossa appelsiinimehu ja purista lionneet liivatelehdet mehuun, sekoita niin että liivatteet sulavat kunnolla.
Kaada kermamassaan ja vatkaa hyvin sekaisin. Kaada vuokaan ja tasoittele pintaa lusikalla.
Laita kylmään ja anna hyytyä puolisen tuntia ennen seuraavaa kerrosta. Pidä myös loppu kermavaahto kylmässä odottamassa.
vaniljakerros
- puolet kermavaahdosta
- 200 g vaniljatuorejuustoa
- 200 g vaniljarahkaa
- 1 dl Flora Vanillaa (vatkaamattomana)
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl vanilja-aromia
- 0,5 dl hienoasokeria
- 0,5 dl maitoa
- 5 liivatelehteä
Vatkaa kermavaahtoon tuorejuusto ja rahka sekä vaniljakastike, sokerit ja vanilja-aromi.
Kuumenna lasikipossa maito ja purista siihen liuonneet liivatteet. Sekoita niin että liivatteet sulavat. Kaada muun massan sekaan ja vatkaa huolellisesti sekaisin.
Kaada kuningatarkerroksen päälle ja tasoittele.
Anna hyytyä jääkaapissa 5 tuntia ennen tarjoilua.
Poista vuoka ja reunakalvo, koristele kukkasin ja laita tarjolle :)
Tää kakku on niin kaunis! :) Ja noi kaikki maustetut rahkat ja tuorejuustot on kyllä niin kivoja, ja niitä on ihan huima valikoima nykyään saatavilla!
VastaaPoistaKiitos! ♡ Niin on, ja minusta ne on vieläpä varsin päteviä maultaan. Ei yleensä mitenkään liian keintotekoisia :)
Poista