Paistettu dominojuustokakku suklaakuorrutteella

Paistetut juustokakut ovat ihana, syksyinen tuhti leivonnainen. Dominoa murusina sekaan, päälle vielä pehmeä maitosuklaaganache niin ah! Kakku on helppo tehdä ja maku herkullinen. Ihanaa syksyä!

Dominojuustokakku suklaaganachella

pohja

  • 300 g digestivekeksejä
  • 125 g voita

täyte
  • 400 g tuorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 vajaa pötkö dominoita
kuorrute
  • 100 g maitosuklaata
  • 0,5 dl kuohukermaa

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Tee pohja murskaamalla keksit ja sulattamalla voi, yhdistä ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksiseos pohjalle ja vähän reunoille. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä sen aikaa kun teet täytteen. Pienennä uunin lämpö 150 asteeseen.

Laita kulhoon tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi. Riko joukkoon kananmunat, sekoita massan sekaan huolellisesti mutta rauhallisesti. Älä vatkaa voimakkaasti. Murskaa dominokeksit (itse rouhin ihan vain käsin) ja kääntele massan sekaan. Kaada massa pohjan päälle vuokaan. Paista uunin alatasolla 45 minuuttia. Tämän jälkeen sammuta uunista lämpö ja pidä hetki uunin luukkua raollaan. Sulje luukku ja anna olla jälkilämmössä puoli tuntia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Tee jäähtyneen kakun päälle kuorrute.

Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon. Kaada päälle kerma. Kuumenna mikrossa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoittele välillä. Toista kunnes suklaa on sulanut. Sekoittele tasaiseksi. Levittele kakun päälle.

Kommentit

  1. Näyttää ihanalta! Pakko testata.

    VastaaPoista
  2. Tämä lähtee testiin! Näyttää niiiiin herkulliselta ❤

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon! Toivottavasti mieluisaa :)

    VastaaPoista
  4. Tää näyttää kyllä ihan jonkun huippukonditorian ihanalta ja houkuttelevalta kakulta! 😍 Ihan huippuhyvän näköistä! ❤

    VastaaPoista
  5. Onnostuiskohan tämän pakastaminen? :) Herkullisen näköinen ja kuuloinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kyllä onnistuu pakastaminen! Jos mahdollista eli aiot tarjoilla kakun kokonaisena myöhemmin, jätä kuorrute tekemättä ja tee se sulatettuasi kakun :) Kiitos!

      Poista
  6. Tämä oli ihan älyttömän hyvää!! Jätin pois tuon kuorrutuksen. Helppo ja herkullinen!

    VastaaPoista
  7. Monellekko aattelet et tästä riittäs?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On matala kakku joten sanoisin että noin 10 henkilölle, sellaisia aika "sivistyneitä" paloja.

      Poista

Lähetä kommentti